Nyhet
 - Vision ett klot
Med initiativ från Visionsgruppen inom Klimataktion arrangerades en heldag på ABF-huset i Stockholm under parollen Vision ett klot!. Detta var ett startskott inför valåret och diskussioner om ett #klimatval. PUSH hjälpte till med arrangemanget och ett 20-tal ur nätverket var på plats under dagen som välkommnade flera hundra miljöentusiaster!

johline

Förmiddagen bjöd in alla miljöintresserade att diskutera intressanta ämnen tillsammans och samtidigt lära känna varandra. Johline med hjälp av Nicole ledde en diskussion om Ekonomi.

IMG_0686

Intensiva diskussioner, här med Linus och Carl från PUSH. I de andra rummen diskuterades Energi och Rättvis världsordning. Stämningen var hög och deltagarna var många!

IMG_0728

Efter lunchen bjöds deltagarna på en ovanligt bra politisk debatt där partier från vänster till höger var väl förberedda. Moderator Stina Billinger, med hjälp av side-kick Jennifer från PUSH och med inledningstalare Fredrik Moberg höll en hög nivå på samtalet. Lyssna på diskussionerna >>

twitter

Det twittrades flitigt på taggen #klimatval under föreläsningen. Gå in på twitter eller via länken i ingressen för att få se allt som skrevs under och efter!

Lovisa Lundgren photo 3-2

Elias från teatergruppen läste ett känslomässigt scenarie om en framtida kris, för att hjälpa fantasin och diskussionen att byta inriktning till det nya ämnet "krisberedskap".

IMG_0766

Sista timmen summerades förmiddagens arbete i de olika rummen och Johanna gick igenom den tidslinje som organisationerna gemensamt gjort inför 2014, med stöd av Nicole och Håkan. Hon berättade även om ett gemensamt projekt vid namn "klimatval2014" som ska kunna ge en röd tråd åt arbetet fram till valet. Vi fortsätter arbetet med att etablera ett samarbete!

klimatval

Bästa avslutet på en fantastisk dag var när Annika, Mårten och Hannes från PUSH framförde Emil Jensens låt "Vackrast i världen" på dess orginalspråk skånska :)