Nyhet
 - Möt PUSH Sveriges delegation till COP21!

Tidernas viktigaste politiska förhandlingar går av stapeln i Paris mellan 30 november och 11 december 2015. PUSH är självklart på plats för att observera, rapportera, lobba politiker och göra vårt yttersta för att klimatavtalet som skrivs under blir så ambitiöst och rättvist som möjligt. För första gången har PUSH officiell observatörsstatus, det vill säga vi kommer att ha en delegation på insidan av förhandlingarna, med möjlighet att bevaka utvecklingen på nära håll. Dessutom reser flera medlemmar ner för att närvara på utsidan av konferenscentret och delta i aktiviteter och demonstrationer.

Så här har ni dom - PUSH delegation till COP21! Som medlem är du hemskt välkommen att kontakta vem som helst i delegationen för att komma med input och synpunkter på vad som borde lyftas fram i Paris, vad som borde lobbas extra hårt för eller vad du vill se rapporterat om! Följ också gärna delegaterna på Twitter för live-uppdateringar!


Accrediterade delegater (rapporterar från insidan av förhandlingarna)


caroline westblom

Caroline Westblom

Jag har följt klimatförhandlingarna på nära håll i flera håll och sett både dess onda och dess goda sida. Till Paris åker jag för att se till att politikerna inte kommer undan med att skriva under ett o-ambitiöst och globalt orättvist avtal, och för att pusha Sverige att ta en framträdande roll i det arbetet. Jag kommer rapportera om de tekniska såväl som de känslomässiga och personliga aspekterna på förhandlingarna så räkna med både siffror, skratt, ilska och tårar från min sida.

På plats i Paris: 28 november - 13 december,  caroline@pushsverige.se, @CarroWestblom

filip

Filip Lövström

Jag heter Filip Lövström och är en hållbarhetskämpe. Min största motivation och passion är att stå allierad med de människor vars röster inte hörs än. De människor som drabbas hårdast av klimatförändingarna, de människor som befinner sig i marginaliserade samhällen, och de som ännu inte har fötts. Jag gör detta genom att utnyttja de talanger jag har för lobbyism, internationella policy frågor, och att kunna översätta dessa till ett språk som alla människor kan ta del av.

På plats i Paris: 25 november - 15 december,  filip.lovstrom@gmail.com, @filiplovstrom

Jennifer Unelius

Jennifer Unelius

Jag åker till Paris för klimaträttvisa och systemförändring. Det är dags att vi alla tar vårt ansvar, och på ett solidariskt sätt tar oss an en omställning. På plats hoppas jag kunna förmedla vad som händer, och ser särskilt fram emot att dela med mig av historier från hela världen via vårt Instagramkonto. Jag är också pepp på att visa hur vi som unga står enade världen över - och inspirera andra att följa vårt exempel!

På plats i Paris: 29 november - 13 december,  jennifer@pushsverige.se, @JenniferUne

Linnea Joandi

Jag åker till COP21 med avsikten att försöka förmedla vad som sker inne på förhandlingarna, och detta på ett så lättförståeligt sätt som möjligt. Jag hoppas att i detta sammanhang även kunna vara en konstant påminnande röst för beslutsfattarna om vad unga önskar att se som resultat av klimatförhandlingarna. Detta bl.a. genom att förespråka det manifest som har tagits fram av PUSH Sverige med flera. Jag hoppas få användning av mina tidigare erfarenheter för att förmedla ett så starkt och tydligt budskap som möjligt!

På plats i Paris: 29 november - 7 december,  linnea_joandi@hotmail.com, @linnea_joandi

Marcel Llavero Pasquina

What brings me to COP21 started a year ago. I finally realized that despite sustainable technology development can help on the solution, the greatest challenge remains on the social and political sides of climate. Evident and shameful injustice situations still dominate the Global scene. So I will be in Paris fighting shoulder to shoulder with civil society actors to highlight such injustice. I am calling now to share the experience! I will be in the Paris negotiations, but I will not be there alone. I want to bring everyone voice at the COP21 halls and I want to share every single argument raised by the different parties. So let’s stablish a dynamic contact through any communication channel possible!

På plats i Paris: 25 november - 14 december,  mllaveropas@gmail.com, @mmmarcel_

hanna

Hanna Lidström

Jag började intressera mig för miljöfrågor när jag förstod att mitt favoritdjur, hajen, var hotat men engagerade mig politiskt när jag insåg att klimatet är en rättvisefråga som kräver gemensamma lösningar. Att det är människor som drabbas när klimatet knasar och andra människor som tjänar pengar på oljan. Jag åker till Paris för att försöka få fler att förstå och kunna engagera sig i vad som pågår på klimattoppmötet. En enorm uppgift men vi ska göra vårt bästa!

På plats i Paris: 25 november - 13 december,  hanna.n.lidstrom@gmail.com, @hannalidstrom


Delegater på plats för att rapportera från utsidan av förhandlingarna


Frida1

Frida Arevik

My name is Frida, and I'm going to document from the streets of Paris, in pictures and text, during COP21. I'll dig into the role of civil society actors during the conference and report from manifestations, actions, side events and summits. To name one, I'm really looking forward to visit The Global Village of Alternatives, a temporary village being built up to showcast alternative livestyles contributing to solving the climate, energy and ecological crisis. When not in Paris, I'm living in Lund and am coordinating an urban gardening project.

På plats i Paris: 25 november - 15 december,  frida.arevik@gmail.com

Mårten Pella

Going to Paris to learn, connect with the global climate movement, play samba, support the Global Majority (that is Global South) and push for Climate Justice!

På plats i Paris: 25 november - 13 december,  marten.pella@gmail.com, @MartenPella

julien morel

Julien Morel

I am a civil engineer specialized in energy and climate analysis, nowadays working at the Swedish Energy Agency. My field of interest for the climate negotiations is to make sure that national and international goals are consistent with the two-degrees political goal of climate resilience.

På plats i Paris: 10 - 13 december,  julien.morel77@gmail.com

Johline Z. Lindholm

Jag åker till Paris för att jag tror på att det är vi medborgare - civilsamhället - som är den faktiska drivkraften för förändring. COP21 är inget utan folket som reser sig och yttrar sin åsikt.

Ett starkt civilsamhälle är avgörande för att vi ska kunna bromsa och förhindra en begynnande klimatkatastrof, för politiker och företag behöver veta att vi backar dem i de djärva beslut de behöver ta. Tillsammans kan vi göra skillnad. Jag åker till Paris för att skaka om det nuvarande, icke fungerande, systemet.

På plats i Paris: 6 - 14 december, johline@pushsverige.se, @johlinezl