Nyhet
 - Växthuset: Ett litet hus för ett stort beslut!
Hållbarhetshäng i växthuset!

image

För att uppmärksamma kampanjen ”låt kolet ligga” fick PUSH Sverige spendera en heldag i ett portabelt växthus som är beläget utanför näringsdepartementet under dagtid. Växthuset fungerar som ett kontor och är där för att uppmärksamma problematiken utav en försäljning av vattenfalls kolsgruvor i Tyskland. Dagen var allt annat än en ”vanlig” kontorsdag eftersom den bestod av ett Hållbarhetshäng.

Vi som spenderade hela dagen i växthuset var jag (Jenny), Johline och Elina och dessutom vi fick besök av många sköna människor, dels online och dels via cyberrymden. Hållbarhetshängets tema var pepp vilket tog sig uttryck genom många härliga youtube-videors av positiva miljöhändelser i världen, engagerade människor och söta djur. Dessutom hade vi flera skypesamtal med andra PUSH:are runt om i Sverige som fick dela med sig av vad som gör de peppade.

image

Dagens största händelse var lunchdiscot där vi dansade i 1,5 timmar så att hela växthuset skakade. Detta koncept borde anammas av andra kontor för det sprider väldigt mycket glädje och energi. I slutet av dagen visionerade vi in i framtiden, närmare bestämt år 2050, och skulle vi få bestämma så ser framtiden verkligen ljus. Så hoppet finns fortfarande! Dagen avslutades med ett Klimatskrik som jag hoppas hördes enda in i Näringsdepartementet.

Inlägget skrivet av Jenny, PUSH:are och aktiv i Fossil Free