Nyhet
 - Möt PUSH Sveriges delegation till COP22 i Marrakech!
 

Under den 7 till 18 november i år hålls FNs klimatförhandlingar i Marrakech, Marocko. PUSH kommer att vara på plats för att följa förhandlingarna. Årets team av delegater är starkt, drivet och sammansvetsat. Och framförallt: så jäkla redo att etsa in klimatfrågans angelägenhet.

COP-team        Övre raden: Filip, Isabel, Adam. Undre raden: Jennifer, Sofia, Ahmed, Sara


Vi åker dit (med tåg) för att trycka på beslutsfattare och toppolitiker att gå från ett underskrivet Parisavtal till faktisk handling, för att sprida spännande händelser och inside scoops inne från klimatförhandlingarna till alla klimatkämpar och för att skapa större debatt kring COP22 och klimatfrågans angelägenhet i media.

Vi i teamet:

Filip Lövström – Läser till civilingenjör i Energi, Miljö & Management. Har sysslat mycket med internationella policy-frågor via FN och UNFCCC, samt engagemang i PUSHs styrelse, Fossil Free-kampanjer och driver egna entreprenörsprojekt för att skapa en fossilfri värld. Jag drivs av en känsla av att ta hand om det goda som funnits innan oss, och lämna något gott framåt. Favoritcitat: ”Who do you think you are? Filip Lövström?” – Lady Gaga

Isabel Hagen – Pluggar en kandidat i Naturgeografi & Ekosystemanalys i Lund, engagerad i PUSH, Fossil Free och Grön Ungdom. Gillar mat, rättvisa, gräsrotsrörelser och när unga, icke-män och minoriteter tar sig in i maktens korridorer. Bästa klimatcitat: ”System change not climate change” – alla världens klimataktivister.

Adam Leckius – Sadlat om från musik till politik – läser nu PPE (pol.kand + filosofi, google it) i Lund. Aktiv i PUSH Malmö. Förutom det i Klimatsvaret, UPF Lund, samt Naturskyddsföreningens traineeprogram. Tror, och brinner för, att klimatarbetet har potential att vara starkt symboliskt enat över nationsgränser, i dagens oroliga värld. Gillar att prata seriöst och konstruktivt om viktiga saker, gärna med någon som inte tycker som jag. Och att kramas! Favoritcitat:”Hjulet snurrar men hamstern är död” – James Bond

Jennifer Unelius – Engagerad samhällsmedborgare under snart 10 år. Jobbar för klimaträttvisa, och trivs i skärningspunkter mellan olika typer av förändringsarbete. Ledde PUSH delegation till COP21 i Paris, och är nu förälskad i klimatförhandlingarna där människor från hela världen möts och pushar tillsammans för globala samarbeten för bättre värld. Utveckling till ett hållbart samhälle börjar inom dig själv, samtidigt som det behövs strukturella lösningar för att vi ska kunna ta oss dit vi vill. Utbildad i statskunskap och freds- och konflikt. Håller numera till i EU-parlamentet. Favoritcitat: “Dream as if you’ll live forever, live as if you’ll die today”.

Sofia Öberg – Miljövetare som är ny inom PUSH men som ser fram emot att grotta ner sig i allt vad som har med COP att göra under hösten. Vill vara delaktig i att göra klimatfrågan tillgänglig för alla så att fler kan vara med och skapa en hållbar framtid tillsammans. Bästa klimatcitat: ”Be a hero, pollute zero”.

Ahmed Al-Qassam – Jag har en Fil.Kand i Miljövetenskap och jobbar nu som samordnare i ett integrationsprojekt på kommunen, driver Miljöpodden och är ordförande för PUSH. Jag drivs av (mitt jesuskomplex?) haha, nä men jag antar att jag drivs av all positiv förändring som sker runtomkring oss! Favoritcitat: “What is acted out on the female body parallels the larger practices of domination, fragmentation, and conquest against the earth body, which is being polluted, strip-mined, deforested, and cut up into parcels of private property. Equally, this pattern points to the fragmentation of the psyche, which ultimately underlies and enables all of this damage.” – Jane Caputi

Sara Almström – Jag läser civilingenjör i industriell ekonomi och har varit aktiv i Grön Ungdom. För mig handlar klimatfrågan ytterst om alla människors lika rätt att leva på jorden, att inte leva på andra människors bekostnad. Coola innovativa lösningar och samarbeten gör mig glad och motiverad. Bästa citat: ”Jag bor i kollektiv. Med mina föräldrar” – klimatkämpe som lever som hen lär.

Tveka inte att skriva till oss om ni har några frågor, inputs eller idéer och glöm inte att följa oss genom våra andra kanaler (@pushsverige).

Kram och klimatpepp!

/COP-teamet