Nyhet
 - Hundratals skrek för klimatet
I samband med att FNs klimat panel IPCC släppte sin senaste rapport i Stockholm så samlades flera hundra utanför Münchenbryggeriet för att skrika ut sin klimatångest. Skriket är en del av kampanjen klimatskriket som drivs av Push Sverige tillsammans med fältbiologerna.

Två glad på klimatskrik

– Vi skriker av ren frustration på grund av att politikerna inte gör någonting. De här rapporterna kommer år efter år men ingenting görs för att lösa klimatfrågan säger Salomon Abresparr ordförande fältbiologerna om kampanjen.

– Majoriteten av svenska folket är djupt oroade, arga och besvikna över politikernas oförmåga att agera i vår tids ödesfråga, och det vill vi förmedla med den här högljudda och visuella aktionen”, säger Olivia Linander, kampanjsamordnare från PUSH Sverige.

olivia framför klmatskrikare

Videoklipp från dagens skrik hittar du här och här

Kampanjen Klimatskriket har redan samlat tusentals människor runtom i Sverige och Europa,och målet från börjar har varit att mobilisera inför just detta event i Stockholm den 27 september.

OBS glöm inte det stora klimat demonstrationen i morgon lördag, länk till eventet hittar du här>>