Medlemmar
 

Vem kan vara medlem?


PUSH Sveriges plattform är öppen att användas av alla hållbarhetskämpar och grupper, men för att bli medlem i föreningen behöver du vara 30 år eller yngre. Det som är gemensamt för alla som är med i nätverket är att vi stödjer värdegrunden om ett långsiktigt hållbart samhälle.

Medlem


medelm För att du ska kunna bli medlem i nätverket ska du vara max 30 år och stödja värdegrunden. Som medlem har du möjlighet att delta i våra arbetsgrupper, kampanjer och event. Du får gärna vara medlem själv samtidigt som de organisationer du är med i är medlemsorganisationer.

Medlemsorganisation


medlemsorganisation För att din grupp/organisation ska kunna bli en medlemsorganisation i PUSH måste åtminstone hälften av era medlemmar vara 30 år eller yngre. Dessutom behöver ni stödja värdegrunden. En medlemsorganisation kan vara en grupp, ett initiativ, en förening eller andra formationer där ni jobbar ideellt tillsammans.

Stödmedlem


stödmedlem Är du över 30 år, har din organisation mest vuxna medlemmar eller har du ett företag som jobbar för långsiktig hållbarhet? Då har du/ni möjlighet att vara stödmedlemmar i PUSH Sverige. Anledningen till att vi gillar stödmedlemmar är såklart att vi då blir fler som står bakom värdegrunden, och ju fler röster vi har desto mer kan vi pusha!

Partner


partner Som partner till PUSH Sverige bidrar er organisation till nätverkets verksamhet med ekonomiska eller andra resurser. Hur man kan blir partner och vad det innebär mer i detalj går att läsa på på sidan om partners.


Vad innebär det att vara med i nätverket?


När du är med i nätverket får du möjlighet att ta del av hemsidan, nyhetsbrevet, kampanjer och våra sociala event. PUSH vill visa upp din organisation eller ditt engagemang för resten av Sverige och skapa nya möjligheter för samarbeten. Ett samarbete kan vara tillfälligt i samband med ett visst projekt eller långvarigt mellan olika medlemmar på samma ort. Mer om PUSH>>

 

Vad innebär det att vara medlem?


När du är medlem så har du utöver alla funktioner som plattformen innebär, möjlighet att vara aktiv i PUSH och du har som ung mer inflytande över hur organisationen arbetar. Varje år arrangeras ett möte där varje medlem har rösträtt och där reglerna (även kallat Stadgar ) och strategi beslutas.

 

Vill du vara aktiv i PUSH?


Vi har fler arbetsgrupper som jobbar med att sköta själva plattformen. Det finns även lite aktiva medlemmar runt om i Sverige, som en gång per termin kan dra ihop en lokal träff, ordna en liten demonstration som en del i en kampanj eller helt enkelt bara berätta om PUSH för andra organisationer och människor på orten. Vill du dra igång någonting hos dig eller hitta aktiva i närheten? Spana in kartan, gå med i PUSH forum på facebook och om du skulle vilja bli en av oss mer frekvent aktiva är det bara att gå med i vår facebookgrupp för aktiva. Välkommen!

 

Årsmötets beslut för verksamhetsåret 2017


Förtroendeposter inom PUSH Sverige 2016 är:

Ordförande: Ahmed Al-Qassam
Vice ordförande: Alice Andersson
Sekreterare: Vakant
Kassör: Malin Leth
Ordinarie styrelseledamöter: Linda Tran
Valberedning:
Matilda Wassgren, Julia Lindqvist, Filip Lövström, Frida Arevik, Niklas Björklund
Revisor: Matilda Lilja Bjurner
Revisorsuppleant: Karolin Joelsson
Projektledare för Power Shift: Julia LindroosÅrsmötets beslut för verksamhetsåret 2016


Under årsmötet 2016 justerades våra stadgar, vi fick en ny verksamhetsplan och nya förtroendevalda valdes. Vår värdegrund hittar du här. Och nedan hittar du de förtroendevalda för 2016.

Förtroendeposter inom PUSH Sverige 2016 är:

Ordförande: Ahmed Al-Qassam
Vice ordförande: Filip Lövström
Sekreterare: Petter Nordqvist
Kassör: Karolin Joelsson
Ordinarie styrelseledamöter: Saga Oskarson Kindstrand,  Julia Lönnqvist, Robin Holmberg,  Johline Z. Lindholm
Valberedning:
Farida Al-Abani, Hannes Willner Körnsberg, Niklas Björklund, Martin Gunnarsson

Revisor: Robert Granström
Projektledare för Power Shift: Josefin Smeds