Internationella gruppen

PUSH Sverige är som namnet antyder en svensk organisation. Men vi vet att många de problem som världen står inför, t.ex. klimatkrisen, inte går att lösa bara i Sverige. Denna vetskap, tillsammans med ett allmänt internationellt engagemang och solidaritet hos PUSHare från starten till idag, gjorde att PUSH:s internationella grupp bildades tidigt.

Den mest centrala delen av det vi gör är helt klart det som är kopplat till FN:s klimatförhandlingar, där vi är en så kallad ”ackrediterad observatörsorganisation” (det låter nåt det!). Vi åker till konferenserna och rapporterar i alla medier vi får möjlighet till (däribland våra egna), sätter press på världens makthavare och påverkar tillsammans med våra samarbetsorganisationer. Vi kämpar för klimaträttvisa, och för att försöka göra de knepiga förhandlingarna och den internationella politiken förståeliga för unga!

 

18359410_10158725312620284_6499812063365578734_o

 

Som för många andra i civilsamhället började PUSH:s arbete i klimatförhandlingarna i samband med Paris 2015 och det stora, historiska COP21. Vi har sedan dess närvarat på COP22 och COP23, samt mellankonferenserna på våren. Nu satsar vi inför COP24 hösten 2018 i Polen, som kommer bli ett viktigt COP. Stay tuned på bloggen och sociala medier om det!

Internationella gruppens blogg hittar du alltså på http://pushtocop.org – som sagt, COP-förhandlingarna och det som är COPplat till dem (…) är fortfarande huvuddelen av vad vi gör. Men det finns potential för annat! Till exempel har vi jobbat lite grann gentemot EU genom samarbetet med Climate Action Network i Bryssel, där vi numera också är medlemmar.

Är du intresserad av internationell politik i hållbarhetsfrågor, och gillar att ungdomar gör sig hörda i de stora internationella forumen? Följ oss gärna – och hör av dig för allt i världen, med frågor, input, idéer* eller – om du själv vill engagera dig!

 

Kontakt:
Linda Kivi, internationell koordinator
internationell@pushsverige.se

Och vill du att vi kommer och föreläser om FN:s klimatpolitik så gör vi mer än gärna det!