Nationellt årsmöte och medlemsträff 2023

Äntligen! Nu är det nytt år vilket naturligtvis betyder att PUSH Sveriges årsmöte närmar sig. På årsmötet bestämmer vi, PUSH-medlemmar, hur vi ska arbeta och vad vi ska tycka under det kommande året, men också vilka som ska företräda den nationella styrelsen. Därför är det ett bra tillfälle för att få koll på hur PUSH fungerar, vilka vi är och lära känna varandra!

När?

Lördag 11 mars

Tid?

9:00–15:00

Var?

Zoom (Klicka här för att ansluta till zoommötet).

Anmälan till årsmötet 2023

Anmäl dig till årsmötet HÄR. OBS förlängd anmälningsperiod, sista anmälningsdag är 10 mars!

Nominering till personval

Vill du bli en del av styrelsen eller är intresserad av en annan förtroendepost? Nominera dig själv eller någon annan HÄR. Se information från valberedningen längre ner. Ansökan stänger 28 februari.

Dagordning

Klicka på den HÄR länken för att se förslag till dagordning.

Fokusfrågor 2023

Under årsmötet kommer vi att anordna en mindre workshop för att diskutera vilka politiska fokusfrågor som PUSH ska driva under verksamhetsåret 2023 och som vi sedan tar beslut om. Har du tankar eller funderingar kring vad vilka frågor eller teman PUSH Sverige borde fokusera på eller är du bara nyfiken på att höra hur andra medlemmar tänker? Ta med tankar och idéer till workshopen så diskuterar vi tillsammans.

Motioner

Har du förslag på hur vi kan göra PUSH Sverige bättre? Tycker du det är någonting som saknas inom föreningen eller finns det någonting som behöver förändras? Glöm inte att du kan skicka in motioner (förslag) till styrelsen@pushsverige.se om hur PUSH Sverige kan förbättras eller utvecklas senast 17 februari. Beskriv hur och varför.

Om du vill ha tips eller råd på hur man skriver en motion kan du läsa vår motionsskrivarguide eller höra av dig till styrelsen@pushsverige.se så hjälper vi dig!

Förtidsrösta

Har du inte möjlighet att delta på årsmötet så kan du förtidsrösta. Skicka din förtidsröst till valberedningen (val@pushsverige.se) senast två timmar innan årsmötet öppnas och skriv tydligt vem det är som röstar, vilket val (personval eller ställning kring propositioner och motioner) det gäller och vad det är du röstar på.

Har du några frågor? Skicka ett mail till info@pushsverige.se.

Information från valberedningen

PUSH Sveriges riksorganisation söker styrelseledamöter till ny styrelse samt andra förtroendevalda poster på nationell nivå! Följande poster utlyses:

 • Ordförande
 • Vice ordförande
 • Sekreterare
 • Kassör
 • Ledamot
 • Valberedning
 • Revisor
 • Revisorssuppleant

Övriga förtroendeposter utlyses:

 • Projektledare till PUSH-akademin 2023
 • Projektledare till Power Shift 2023
 • Internationell koordinator
 • Kommunikationsledare (tillsvidare)

Genom att vara en del i styrelsen i PUSH Sverige får du starka möjligheter att påverka PUSH Sveriges verksamhet och att tillsammans med andra unga verka för att pusha och ställa om Sverige för en hållbar framtid och en planet vi kan leva på. Det här är en god möjlighet att få praktisk erfarenhet i förenings-, styrelse- och miljöarbete!

Sist men inte minst får du möjlighet att lära känna många nya vänner och kontakter genom aktiviteter som driver på omställningen tillsammans med aktiva i PUSH Sverige!

Låter detta som något för dig? Ansök då till styrelsen eller nominera någon annan som du vill se på en av posterna HÄR. Formuläret stänger 28 februari.

Handlingar till årsmötet

Nu finns handlingar till årsmötet tillgängliga. Läs dem först och fundera. Kanske är det något du vill förändra? Ta med alla tankar och idéer till årsmötet och diskutera med andra. Du hittar alla handlingar HÄR.

Översikt handlingar årsmöte 2023 (med länkar, uppdateras)

Frågor och funderingar

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till någon i styrelsen på styrelsen@pushsverige.se

Hoppas vi ses där, vi ser fram emot att träffa er! // PUSH Sveriges styrelse.
Inte medlem ännu? Bli medlem direkt på: https://pushsverige.se/bli-medlem/