Häng med på cykelparad Lund-Malmö 29 april!

Den 29 april sker flera People’s Climate March över hela världen för att visa att vi är många som bryr oss om klimatet. I Sverige sker det på flera platser – bland annat i Malmö. Eftersom det är många i Lund, som bara är en timmes cykelväg bort, som brinner för klimatet, beslöt vi oss för att anordna en cykelparad tillsammans för klimatet till Malmö. Eftersom det är vi som har styrkan i både benen och i klimatrörelsen, kallar vi det: ”Pedal Power: People’s Climate Bike Parade: Lund – Malmö”

”Vi” är personer från olika organisationer, som PUSH, Fossil Free, Grön Ungdom och flera andra, som har gått ihop och planerar cykelparaden. Vad jag vet, så har det ej funnits ett sådant självorganiserat samarbete tidigare mellan så många studenter och olika organisationer i Lund! Temat på cykelparaden är just att koppla ihop – vi vill koppla ihop Malmö och Lund, staden och landet, samverka för att lära känna andra engagerade människor för att inspireras av varandra.

Planen är att samlas i Lund, dekorera cyklarna med ”gröna” budskap på flaggor och skyltar som vi har gjort själva, lyssna på peppande tal och sedan bege oss till Malmö för att ansluta oss till Klimatmarschen. Det hade varit häftigt att cykla på motorvägen och därmed delvis blockera för bilisterna, men vi kom fram till att det vore lite väl riskfyllt. Vi vill trots allt att så många som möjligt ska vilja vara med! Så välkommen du med, om du bor i Lund eller omkring!

Även om vi skulle få motvind, så rör vi oss med en hel klimatrörelse i ryggen! Vi blir starkare tillsammans 🙂

Länk till eventet på facebook finns HÄR