Nationellt årsmöte och medlemsträff 2022

Fantastiskt! Åtta år har nu gått och PUSH Sverige blivit den definitiva och självklara rösten för klimat och hållbarhet både i Sverige och internationellt. Nu är det igen dags för nationellt årsmöte och medlemsträff där vi kommer att välja ny styrelse, diskutera motioner och propositioner, samt självklart också att umgås!

Vad är ett årsmöte?

På årsmötet bestämmer PUSH Sverige vad vi ska göra och tycka det närmsta åren och vem som ska företräda den nationella styrelsen

Vi kommer att samarbeta i olika former för att förstärka vår sammanhållning, gemensamt sätta visionen för PUSH Sverige 2022 och hålla vårt årsmöte på lördagen där vi väljer styrelse och och andra förtroendeposter!

Anmäl dig senast 13 mars 2022

Var är vi?

Under helgen kommer mötet att vara på plats på Älvsjö Scoutkår på Herrängsvägen 3, 125 54 Älvsjö. Hitta till scoutkåren, på kartan. Anläggningen erbjuder golvförläggning, så viktigt att ta med något att sova på.

Kan du inte vara med under årsmötet, så kan du förtidsrösta. Skicka din förtidsröst till valberedningen (val@pushsverige.se) senast två timmar innan årsmötet öppnas och skriv tydligt vem det är som röstar, vilket val (personval eller ställning kring propositioner och motioner) det gäller och vad det är du röstar på.

Vad för roligt händer?

Preliminärt schema

 • Fredag 18 mars. Ankomst till möteslokalen. Det kommer bjudas på middag. Ni är välkomna från 16, middagen börjar 18.
 • Lördag 19 mars. Schema hela dagen med själva årsmötet och aktiviteter. Det kommer bjudas på frukost, lunch och middag.
 • Söndag 20 mars. Schema från morgon till 13.00. Det kommer bjudas på frukost och lunch.

Att ta med

Ta med dig i första hand: ett glatt humör 🙂 Sen också massor med tankar och idéer om hur vi kan ta PUSH Sverige framåt. Men bra att ta med också:

 • Något att sova på, som upplåsbar madrass eller liggunderlag
 • Sovsäck/liknande
 • Toalettartiklar
 • Ombyten för tre dagar
 • Dator, smartphone
 • Något roligt spel

Handlingar till årsmötet

Nu finns handlingar till årsmötet tillgängliga. Läs dem först och fundera. Kanske är det något du vill förändra? Ta med alla tankar och idéer till årsmötet och diskutera med andra. Här kan du läsa alla handlingar.

Översikt handlingar årsmöte 2022 (med länkar, uppdateras)

 1. Årsmöteskallelse
 2. Förslag till dagordning
 3. Verksamhetsplan 2021
 4. Verksamhetsberättelse 2021
 5. Ekonomisk genomgång (bokslut)
 6. Revisorsberättelse
 7. Propositioner
 8. Motioner
 9. Förslag till verksamhetsplan 2022
 10. Förslag till budget 2022
 11. Valberedningens förslag

Motioner

Glöm inte att du kan skicka in motioner (förslag) till styrelsen@pushsverige.se om hur PUSH Sverige kan förbättras eller utvecklas senast söndagen den 28 februari 2022. Beskriv hur och varför.

Mall och guide till hur du skriver en motion hittar du här.

Vet du inte hur man skriver en motion eller är osäker på om din idé är bra? Lugn, det är lätt! Skicka ett mail till styrelsen@pushsverige.se så hjälper vi dig.

Hur du håller dig uppdaterad

Kolla in Facebook-eventet och Slack-kanalen (vårt interna arbetsverktyg som du som medlem har tillgång till) #arsmote kommer att uppdateras löpande, så håll utkik där!
Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till någon i styrelsen på styrelsen@pushsverige.se

Hoppas vi ses där, vi ser fram emot att träffa er! // PUSH Sveriges styrelse.
Inte medlem ännu? Bli medlem direkt på: https://pushsverige.se/bli-medlem/

https://pushsverige.se/nominera22