Om PUSH

 

Vad är PUSH Sverige?

PUSH Sverige består av en samling unga som har en gemensam värdegrund om en långsiktigt hållbar värld. (Läs vår värdegrund.) Vårt nätverk bygger helt på ideellt engagemang och på att våra medlemmar engagerar sig i det de brinner för, och brinner för det de engagerar sig i.

PUSH Sverige har en uttalad önskan om att vara en demokratisk organisation med stort medlemsinflytande. Mycket av ansvaret för organisationens beslut är därför delegerat till våra arbetsgrupper och de regelbundna medlemsmöten. Alla som är med i nätverket är välkomna till medlemsmöten (som alltid är online) och att medverka i arbetsgrupperna. Utöver arbetsgrupperna finns en styrelse som har det yttersta formella ansvaret för organisationens ekonomi och andra juridiska grejer. Vi vill ha en decentraliserad (“platt”) organisation och försöker därför ha många små arbets- och projektgrupper med stor frihet under tilldelade befogenheter och ansvar.

Men främst är PUSH Sverige vi som är medlemmar. Vi skapar ett stort nationellt, och många små lokala nätverk, och när det behövs så formar vi lokala eller nationella projektgrupper. Just nu finns en grupp för PUSH:s återkommande hållbarhetskonferens Power Shift, samt en för våra internationella samarbeten. Andra grupper skapas för olika tillfälliga kampanjer och samarbeten. Vi har också en önskan om att starta flera små lokala grupper. Just nu finns det aktiva lokalgrupper i Östersund, Göteborg, Stockholm och Malmö. Vill du starta en lokalgrupp så hör av dig till oss! info@pushsverige.se

Varför finns PUSH?

Många unga är idag oroade för framtiden. Hur ska vi förhindra klimatförändringar, finanskriser, fattigdom, resursbrist och orättvisor? Politiken agerar alldeles för långsamt och verkar inte ha insett allvaret i utmaningarna vi står inför.

Det behövs en stark röst som berättar att det är dags att ta utmaningarna på allvar. PUSH Sverige vill samla alla som vill se en på riktigt hållbar värld. Tillsammans pushar vi Sverige!

Hur uppstod PUSH?

Idén till PUSH Sverige har vuxit fram ur det nätverk som skapades under de svenska Power Shift-konferenserna. PUSH Sverige och hemsidan lanserades i samband med Earth Hour i februari 2013 då PUSH också officiellt blev en ideell förening. Vi har ett antal styrande dokument och andra grejer som en måste ha som ideell förening. Mer om detta hittar du här.

Vad gör PUSH?

PUSH erbjuder sina medlemmar och stödmedlemmar flera olika funktioner, och tanken är i första hand att hjälpa till att visa upp allt medlemmarna arrangerar och är del av. Vi är som ett stort nätverk för allt ungt hållbarhetsengagemang! PUSH ordnar även en del egna saker och föreläser, håller workshops och deltar vid olika event och konferenser.

För att få reda på vad PUSH gör just nu, kolla in vad vi har på gång här.

På vår facebooksida sprider vi inspiration, fakta och info om och för medlemmar.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande information om vad vi håller på med, anmäl dig här.

Boka en PUSH:are!

Vill du att PUSH:are ska hålla ett föredrag på er konferens, vara med i er panel eller rundabordensamtal? Kontakta oss genom att skicka en förfrågan till event@pushsverige.se.

Vad har PUSH gjort?

Under “På gång” hittar du saker som PUSH har på gång, men också en del av allt det som PUSH redan hunnit med att göra! I vårt pressrum hittar du uttalanden, debattartiklar och andra typer av publikationer.

om-push-power-shift